[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret [an error occurred while processing this directive]
webmaster@nuug.no

NUUGnytt desember 2003

Her følger et nytt nyhetsbrev fra styret i NUUG, i inngangen til det nye året. 2004 blir et spennende år for foreningen NUUG. Vi fyller 20 år, og skal feire dette på behørig vis. Denne gangen står følgende tema på menyen:

NUUG har 20. års jubileum i 2004

Foreningen NUUG ble stiftet 7. juni 1984. I 2004 er det dermed 20 år siden foreningen så dagens lys. Dette må feires, og vi har tenkt å arrangere sommerfest i den forbindelse, samt lage et større arrangement i forbindelse med prisutdelingen til høsten. Vi har tenkt å invitere folk som har vært involvert de siste 20 årene, og håper så mange av disse kan komme. Mer informasjon vil bli gitt så snart det er klart.

Konferansen NORDU for 2004 og 2005

28. januar starter konferansen NORDU 2004, der NUUG er medarrangør. Alle medlemmer skal ha mottatt konferanseprogrammet sammen med fakturaen for medlemskontingenten, og programmet er svært godt satt sammen. Vi håper så mange som mulig av våre medlemmer finner tid til å delta der. Året etter, i 2005, er det NUUG som er hovedarrangør av NORDU. Stedet bestemmes i disse dager, så ta kontakt hvis du har forslag til en bra plass å arrangere denne konferansen.

Nytt medlemsregister, sjekk at alt er i orden

I forbindelse med utsending av faktura for medlemskontingent, så har vi nå lagt over medlemsregisteret på et nytt system. Alle har fått nye medlemsnummer. Vi tror konverteringen har gått bra, men det er fint om dere kontrollerer at alt er i orden med medlemskapet deres, og kontakter sekretariatet for å få korrigert eventuelle problemer. Alle bør sjekke at faktura-adressen er korrekt. Bedriftsmedlemmer bør i tillegg sjekke at listen på fakturaen med personnavn som inngår i medlemskapet stemmer.

Årsmøtet kommer tidlig

I 2004 vil årsmøtet arrangeres mye tidligere enn før. Det arrangeres så snart regnskapet for 2003 er revidert, dvs. i midten av mars. Målet er å unngå at halve året er over når årsmøtet arrangeres, og at årsmøtet dermed får mer relevans for det som skjer i NUUG. Frist for å foreslå saker til årsmøtet er midten av februar. Frist for å foreslå vedtektsendringer er fastsatt i vedtektene til 15. januar. Forslag sendes til styret@nuug.no.

Valgkomiteen er i disse dager på jakt etter kandidater til tillitsvervene. Valgkomiteen består i år av Dag Asheim, Magnar Helleren og Thomas Lundquist. Ta kontakt med dem eller styret hvis du har forslag til kandidater.

Konferansen GUADEC går av stabelen i juni

28. juni går GNOME Users and Developers European Conference (GUADEC) av stabelen i Kristiansand. NUUG er medarrangør og er glad for at det aktive miljøet på Høgskolen i Agder har lyktes i å få denne konferansen til Norge. Vi håper våre medlemmer vil finne konferansen interessant, og at så mange som mulig kan delta.

Vårens datoer for medlemsmøter i NUUG Oslo er fastsatt

Datoene for vårens medlemsmøter i NUUG Oslo er nå fastsatt. Møtene er lagt på torsdag nærmest den 15. i hver måned. Møtene er faglig- sosiale samlingspunkt for *NIX-folk i Oslo, der en både får en presentasjon av relevant faglig tema, og mulighet til å prate med folk med interesse for *NIX og fri programvare. I tillegg til disse medlemsmøtene møtes de meste aktive i NUUG litt oftere, dvs. torsdagen før og etter medlemsmøtene, for å ta en øl. Alle møtene er gratis og åpne for alle. Datoene ligger tilgjengelig i NUUGs kalender (ADiCT).

Planer for medlemstjenester

Over nyttår planlegger NUUG å tilby endel nye medlemstjenester. Medlemmer i NUUG vil få tilbud om mailadresse m.m. på NUUGs maskin. Vi håper dette kan være et godt tilbud for medlemmene som f.eks. ønsker en mailadresse som er uavhengig av arbeidssted eller som trenger en plass å legge sine websider. Det kommer mer informasjon om dette når det hele kommer på plass.

Litt om arrangementer som har vært

De aktive i NUUG har vært involvert i fire arrangementer i sommer. Først ut var Debian-campingen (debcamp) lørdag 12. juli, som trakk rundt 90 utviklere fra hele verden. På campingen kunne debian- utviklerne møtes, diskutere og løse feil og utfordringer i Linux- distribusjonen Debian. Campingen var en suksess, med mer enn 200 feilrapporter lukket i løpet av perioden.

Samtidig med debcamp hadde Skolelinux en samling med 25 utviklere og engasjerte, med oppmøtte fra Danmark, Tyskland, Latvia og Belgia. Det ble gjort en rekke forbedringer i nettverksoppsettet av Skolelinux på denne samlingen, og også dette arrangementet var meget vellykket. Debcamp og skolelinux-samlingen ble avsluttet torsdag 17. juli med NUUGs sommerfest og grilling.

NUUGs sommerfest var forøvrig en stor suksess. Over 200 stykker hadde meldt seg på, og disse kunne (takket være sponsing fra IBM og HP) kose seg med kylling og koteletter, godt drikke og hverandres selskap. Under festen var det underholdning med DJ, og kvelden ble avsluttet med fakkelsjonglering i regi av noen spesielt talentfulle Debian- utviklere. Festen ble organisert av NUUG-styrets Salve J. Nilsen og Morten Kjelkenes, samt en rekke god hjelpere. De fortjener en stor takk for et vellykket arrangement alle sammen. Bilder fra festen og debcamp ligger tilgjengelig på web.

Tilslutt i sommer har vi så organisert Debians tredje internasjonale utviklerkonferanse (debconf3). Det var to dager med aktuelle foredrag, presentasjoner, festmiddag og diskusjoner. Deltagerne var svært fornøyde.

Trolltech ble årets vinner av Prisen for fremme av fri programvare i Norge. Prisen ble delt ut i Oslo 13. oktober. Rundt 50 personer var til stede under prisutdelingen, som ble avsluttet med høytidelig middag for vinneren, de nominerte og mange av de aktive under NUUGs arrangementer i år. Vi har laget et bildegalleri med kommentarer for de som vil se hvordan det hele gikk til.