[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret [an error occurred while processing this directive]
webmaster@nuug.no

NUUGnytt juni 2003

Her er et lite nyhetsbrev fra styret i NUUG. Vi tar sikte på å sende ut slike oppdatering hver måned. Denne gangen står følgende tema på programmet:

Årsmøtet i NUUG ble gjennomført torsdag 2003-05-15, og konstituerende styremøte en uke senere. Referatet fra møtene ligger tilgjengelig på web. Det nye styret består av Petter Reinholdtsen (formann, Oslo), Anders Nordby (nestformann, Oslo), Jon Petter Bjerke (kasserer, Amsterdam), Morten Kjelkenes (sekretær, Oslo) og Magni Onsøien (medlem, Trondheim). Varamedlemmer er tidligere formann Vidar Bakke (Oslo) og Salve J. Nilsen (Oslo). På årsmøtet ble vedtektene justert, og formuleringer om at foreningen også driver med fri programvare ble lagt inn. Kontingenten ble ikke endret denne gangen.

På konstituerende styremøte ble juryen for denne års pris for fremme av fri programvare plugget ut. Vi er stolte over å kunne annonsere at Dag Asheim, Gisle Hannemyr, Hårek Haugerud, Glenn Kinberg Paulsen og Dag-Erling Smørgrav skal plukke ut årets vinner. Fristen å nominere kandidater er i år 15. august, mens selve prisutdelingen går av stabelen 15. september. Det er åpen for alle både å nominere kandidater og å delta på utdelingen.

Medlemsmøtet i NUUG Oslo for juni skulle handle om PHP. Vi hadde fått tak i Stig Bakken til å fortelle om framtiden til PHP. Dessverre måtte han melde avbud i siste liten. Vi vil forsøke å gjennomføre et slikt møte til høsten i stedet. I stedet for det faglige programmet dro vi som dukket opp til uteplassen Pastiz for å slå av en prat og ta noen øl.

I juli skjer det mye rundt UNIX og fri programvare i Oslo. NUUG har gleden av å bidra til flere av de aktivitetene som går av stabelen. Utviklerne av Debian og Skolelinux har samling parallelt i perioden 2003-07-12 til 2003-07-17. NUUG arrangerer en sommerfest i den forbindelse torsdag 2003-07-17. Sommerfesten er åpen for alle interesserte, og vi håper alle som er interessert i unix-lignende operativsystemer, åpne standarder og fri programvare kan komme. Fredag 2003-07-18 starter Debians internasjonale konferanse, Debconf 3. Den varer helt til søndag 2003-07-20. Detaljene er tilgjengelig via NUUGs kalender. NUUG hadde planlagt å ha en norsk konferanse 2003-07-10 og 2003-07-11, men det falt i fisk pga. manglende planlegging. Vi håper å komme sterke tilbake neste år.

Vårens medlemsmøter har vi tatt opp på video. Disse opptakene holder vi nå på med å tilpasse elektronisk publisering. Så snart vi har fått dem konvertert i mer håndterlige formater, så vil de bli gjort tilgjengelig for medlemmene. Hvis det er noen av medlemmene som har lyst til å bidra med dette, så ta kontakt med de aktive i NUUG.

De aktive i NUUG møtes over en øl hver fjortende dag, uka før og uka etter medlemsmøtene i NUUG Oslo. Alle er hjertelig velkomne til å holde oss med selskap. I tillegg finnes det en IRC-kanal der styret og de aktive frekventerer. Ta turen innom #nuug på IRCNet, f.eks. via irc.ifi.uio.no, for å vite mer.

Vennlig hilsen alle oss i styret,

Petter Reinholdtsen
Formann NUUG

Noen referanser: