[NUUG logo]
Førstesiden
Nyheter [rss]
Bli medlem
Kontakt
Informasjon
Kalender
Vedtekter
Dokumenter
Styredokumenter
Mailinglister
Wiki
NUUG brosjyre
Kart
NUUG i media
Planet NUUG
Mapit
FiksGataMi
Mimes brønn

Sist endret 2024.02.28 07:40
webmaster@nuug.no

Innkalling til årsmøte i NUUG 27.06.2001

Medlemsåret 2000
Regnskapsperiode 01.09.1999 til 31.12.2000

Styret innkaller herved til vanlig årsmøte i NUUG, som avholdes på Jeppe, Restauranthuset på Vindern, Slemdalsveien 70, Oslo, onsdag 27. juni 2001 kl. 1800.

Merknad: Årsmøtet er gjennomført og alle forslagene ble vedtatt, med noen mindre tilføyelser. Tilnytning til Usenix, vedtektsendringer og kontingentsatser ble vedtatt. Referat følger senere.

En viktig sak står på agendaen denne gangen: Forslag om at NUUG skal bli en internasjonal lokal gruppe av Usenix Association. Møteleder vil fremme forslag på møtet om å endre rekkefølgen på sakslisten, slik at sak 10 om Usenix kan avklares før kontingenter, budsjett og vedtekter fastlegges.

Dagsorden er ifølge vedtektene:

Stemmerett på årsmøtet har alle personmedlemmer som har betalt kontingenten for 2001. Personmedlemmer er alle personlige medlemmer samt alle navngitte personer knyttet til et bedriftsmedlemskap. For nye medlemmer kreves i tillegg at søknaden om medlemskap er godkjent av styret.

Vedlegg til innkallingen er ifølge vedtektene:

(Sak 4) Forslag til årsberetning

Styrets årsberetning for medlemsåret 2000

Styret

I styret har disse vært med:

Møteaktiviteter

Det har vært holdt 7 styremøter og 5 medlemsmøter i perioden. På DNS kurset var det 92 deltagere. Da Knut Bjørnstad, som var primus motor for medlemsmøtene i lengre tid, valgte å ta en pause fra aktivt NUUG arbeid ble det et opphold i medlemsmøtene. Petter Reinholdtsen tok på seg arbeidet med å arrangere medlemsmøter på vårparten og det vil nå bli avholdt månedlige medlemsmøter på Jeppe.

Utsendelse av ;login:

;login: har blitt sent ut i hele medlemsåret.

Medlemmer

Foreningen har 381 medlemmer hvor kun 239 har betalt siste kontingent. Erfaringsmessig er medlemmene svært sene betalere noe som påvirker økonomien i foreningen negativt. Foreningen har store kostnader i forbindelse med utsendelse av ;login og må forskuttere kostnaden både til bladet og til porto.

NUUGs økonomi

Årets regnskap er gjort opp med et ordinært negativt resultat på 193.724. Seminaret i 1999 med bla. Eric Raymond gav et negativt resultat på kr 114.000. Totale medlemsinntekter var kr 274.554 og kostnadene til ;login 249.965. Kostnadene til drift er ca. 99.000 høyere enn i fjor. Drift av sekretariat, revisjon, porto, arrangementer og kostander til knyttet til arbeidet med sikring av formuen har hatt en kraftig økning. For kommende medlemsår vil driftskostnadene være tilbake til det normale.

NUUG har en god økonomi, men det er ikke lenger mulig å drive medlemsaktiviteter med store underskudd. Egenkapitalen utgjør nå kr 348.279 etter at opprettelsen av stiftelsen er gjennomført.

Opprettelsen av stiftelsen

I henhold til 2 tidligere årsmøtevedtak om forvaltning av foreningens midler og et enstemmig vedtak på ordinært årsmøte den 29.06.2000 ble The Nuug Foundation opprettet.

Foreningen overførte NOK 870.000 uten renter som stammer fra aksjesalg i 1996, pluss totalt oppgjør i Qwest aksjer og kontanter, inkludert aksjer som var i forvaring (escrow) inntil april 2000 fra salget av EUnet International til Qwest Communication i 1998, fratrukket alle kostnader forbundet med forvaltningen av aksjene samt forarbeidene til opprettelse av stiftelsen.

Det ble stilt som et krav at stiftelsen i henhold til særskilt avtale skal dekke eventuelle skattekrav og omkostninger som knytter seg til salget av aksjene i EUnet International og Qwest.

Skattetvist

Foreningen har en tvist med Oslo ligningskontor om skatt på gevinst av aksjesalg. Vi har påklaget skattekravet og engasjert Kjell Woldseth som vår advokat. Stiftelsen vil dekke alle utgifter forbundet med dette, og betale eventuell skatt på vegne av NUUG for årene 1996-2000.

Andre saker

Styret har ikke tatt ut godtgjørelse i perioden.

(Sak 5) Forslag til regnskap

[Regnskapet er inkludert i den utsendte papirutgaven av innkallingen. Revisors beretning blir fremlagt på møtet.]

(Sak 6) Forslag til nytt styre

Av det sittende styret er Magnar Helleren og Jon Petter Bjerke ikke på valg. Formann Vidar Bakke stiller til gjenvalg, mens de øvrige styremedlemmer og varamedlemmene ikke ønsker gjenvalg. Fire medlemmer som er interessert i å tre inn i styret har blitt kontaktet av valgkomiteen. Valgkomiteens innstilling på nytt styre og ny valgkomite vil bli fremlagt på møtet.

Styret foreslår tradisjonen tro at revisjonen ivaretas av Hasner Statsautoriserte Revisorer AS.

(Sak 7) Forslag til kontingentsatser for neste år

De foreslåtte kontingentsatsene må sees i sammenheng med forslaget om tilknytning til Usenix, noe som medfører økte utgifter per medlem, samt det faktum at de gamle kontingentsatsene ikke fullt ut dekker innkjøp av bladet ;login: som sendes alle medlemmene.

 Kontingent 2001Forslag til kontingent 2002
Bedriftsmedlem, inkl. inntil 3 personmedlemmer18003400
Ekstra personmedlem i bedrift400900
Personlig medlem500950
Student200300

Usenix medlemskapet må for hvert medlem forskuddsbetales for ett kalenderår av gangen. For å gjøre dette mulig må innkrevingstidspunktet for NUUG-kontingenten flyttes slik at alle innbetalinger er registrert i begynnelsen av desember når listene må sendes Usenix. For i år (2001) betyr dette at medlemmene vil motta to kontingentkrav, for 2001 i januar og for 2002 i oktober. Bare de som betaler i tide vil bli registrert som Usenix medlemmer fra 1.1.2002. Nye medlemmer, og eksisterende medlemmer som betaler forsinket, kan opptas ved hvert kvartalsskifte.

Det har tidligere vært praktisert halv kontingent for nye medlemmer etter 1. juli. Hvis vedtektene endres som foreslått i sak 9 kan dette omgjøres. Forslaget er å følge Usenix opptaket:
Betalt innen 1.3.75% av årskontingent
Betalt innen 1.6.50% av årskontingent
Betalt innen 1.9.25% av årskontingent
Etter 1.9. og innen 1.12.100% av følgende års kontingent
Bedriftsmedlemmer vil ikke lenger fritt kunne endre sine personmedlemmer i løpet av året, siden hvert medlem vil være personlig innmeldt hos Usenix fram til neste årsskifte. Hvis det som følge av endring blir flere personmedlemmer enn det er betalt for, må tilleggsavgift betales i henhold til tabellene, eller endringene kan gjøres gjeldende først fra følgende årsskifte.

(Sak 8) Forslag til budsjett

Kontingentsatsene og hovedtrekkene i budsjettet fra medlemsåret 98/99 ble videreført for 2001. På grunn av synkende medlemstall og lave kontingentsatser ligger det an til et underskudd på omkring 60.000 kroner for 2001, til tross for relativt lavt aktivitetsnivå og at det er bestemt å redusere fra 10 til 8 utgaver av ;login: (spesialutgavene kjøpes ikke). Budsjettet som skal behandles nå, gjelder 2002. Antallet medlemmer som er lagt til grunn er antall medlemmer som hadde betalt kontingenten for 2001 per 28.5.2001. Det er altså ikke lagt inn noen forutsetninger om økning eller annen endring i medlemsmassen.

Budsjettet tar høyde for medlemskap i Usenix for samtlige medlemmer, inkludert alle utghaver av ;login: tilsendt direkte i posten. Forøvrig er det ikke lagt inn noen større kostnadskrevende aktiviteter. For eventuelle større arrangementer kreves at disse har inntekter, i form av deltakeravgifter, sponsorer eller støtte, tilsvarende utgiftene slik at ikke foreningen påføres underskudd. Den beste måten å oppnå dette på kan være å søke garantister for eventuelt underskudd.

[Tabell med fullstendig budsjett for 2002 finnes i papirutgaven.]

(Sak 9) Forslag til vedtektsendringer

For å tilpasse til den nye situasjonen som tilknyttet Usenix foreslås følgende vedtektsendringer. Sammenlign med de eksisterende vedtektene på http://www.nuug.no/vedtekter.shtml.

Art.2. Foreningens formål.

Ordet "uavhengig" strykes fra første setning.

Som nytt annet punkt settes inn:

Begrunnelse: NUUG kan ikke lenger sies å være en uavhengig forening etter at opptaket som underavdeling av Usenix er gjennomført. Punktet om Usenix settes inn for å gjøre dette forholdet helt klart.

Art.4. Medlemskap.

Referanser til "EurOpen" i siste avsnitt erstattes med "Usenix". Siste setning strykes.

Begrunnelse: Referansen til EurOpen skulle vært fjernet tidligere, da EurOpen ble nedlagt for flere år siden. Det er nå passende å sette inn Usenix istedet. Punktet om æresmedlem som også får medlemskap i EurOpen (nå Usenix) fjernes for å gi årsmøtet frihet til å kunne begrense dette ved en senere anledning. Per idag har NUUG kun 1 æresmedlem og dette utgjør ikke noe problem foreløpig.

Art.11. Kontingent.

"Nye medlemmer etter 1. juli betaler halv kontingent." strykes. Erstattes av: "Årsmøtet fastsetter eventuell redusert kontingentsats for medlemmer som opptas i løpet av medlemsåret."

Begrunnelse: Punktet endres for å gi årsmøtet større frihet til å tilpasse dette til hva som er praktisk. Se forslaget til kontingentsatser og innkreving i sak 7.

Etter setningen "Årsmøtet kan fastsette særskilt kontingentsats for spesielle grupper medlemmer (f.eks. bedrifter basert på omsetning, studentmedlemskap etc.)" tilføyes: "Årsmøtet kan fastsette reduserte ytelser, inkludert unntakelse av Usenix medlemskap, til medlemsgrupper, herunder æresmedlemmer, som betaler redusert eller ingen kontingent."

Begrunnelse: Hvis NUUG skulle oppleve en enorm tilstrømning av studentmedlemmer og Usenix ikke innrømmer studentrabatt, eller et årsmøte ønsker å utpeke flere æresmedlemmer, kan det være aktuelt å innføre begrensinger i utgiftene for disse. Ingen slike forslag foreligger i år, men denne vedtektsendringen gjør det mulig senere.

(Sak 10) Mottatte forslag

Ingen forslag er mottatt fra medlemmene innen fristen 15. januar 2001. Styret ønsker å fremme forslag om tilknytning til Usenix.

Da NUUG ble opprettet i 1984 var det som underavdeling av EUUG, som senere skiftet navn til EurOpen. EurOpen er for alle praktiske formål nedlagt siden 1996 eller deromkring. Men i "gamle dager" hadde Europen et nært samarbeid med Usenix og Uniforum, og arrangerte godt besøkte europeiske konferanser. Høydepunktet var i Tromsø for snart ti år siden. Siden gikk det dessverre bare nedover med EurOpen.

Etter oppløsningen av Europen har vi savnet en overbygning som gir tilgang til impulser og aktiviteter over landegrensene. Uformelt har vi fortsatt kontakt med de tidligere søsterorganisasjonene i Europa, men det arrangeres ikke lenger internasjonale konferanser bortsett fra SANE i Nederland hvert annet år, og NordU. Flere av gruppene søker seg mot Usenix, som uansett er de som sitter på erfaringen og foredragsholderne. Europen.se (vår svenske søsterorganisasjon) har alliert seg med Usenix og lager den årlige NordU konferansen. Fra og med i år var også NUUG med som arrangør på denne, sammen med dansker og finner. Neste år blir den i Helsinki, og så er det opp til NUUG å arbeide for å få den til Norge i 2003 eller 2004. Konferansen markedsføres som et Usenix arrangement og en svært stor del av innholdet kommer derfra. Europen.se er den første nasjonale gruppen som har blitt fullverdig "Usenix affiliate", og alle medlemmene har Usenix medlemsrettigheter. Deres erfaringer med dette er gode så langt. I NUUG har vi i alle år hatt et vennskapelig forhold til Usenix, først gjennom Europen, senere direkte, og NUUG-medlemmer har fått medlemspris på arrangementer. Dessuten har vi i flere år kjøpt noen eller alle utgavene av medlemsbladet ;login: og fått det sendt til NUUG-medlemmene. Usenix ønsker nå å rydde opp noe i disse forholdene og NUUG-medlemmer får ikke lenger medlemsfordeler. Vi kan antageligvis fortsatt abonnere på bladet, men det kan være et spørsmål hvor lenge denne muligheten består.

Bladet koster oss omkring 70 dollar per medlem per år. Skal vi fortsette som før, må vi øke kontingenten, for slik det er nå, går 100% av kontingentinntektene til å betale for dette. I år har vi valgt å kutte ned fra 10 til 8 numre for å få budsjettet til å henge sammen.

Usenix tilbyr flere mulige former for tilknytning. Styret har valgt å gå for den samme modellen som hos Europen.se, hvor alle medlemmene i NUUG også blir Usenix medlemmer og alle får alle ;login: utgavene i posten. Kostnaden for dette blir $90 per år per medlem.

Nedenfor gjengis tilbudet fra Usenix:

Proposal to the NUUG to Become an International Affiliate (Category I type).

Eligibility: Any member of an approved group is eligible to become an affiliate member of USENIX. An affiliate group must have a minimum of 100 affiliate members who will share a common membership expiration date. A single payment shall be made for the entire group annually. Affiliate members will have all the same membership benefits as an Individual member except voting privileges.

Affiliate I Member Benefits:

Affiliate Membership I Dues, Per Year: $90.00 US; payable in advance for 12 months period. Any new affiliate group members after this date can only be added at the next renewal date e.g., January '02. [Vi har senere avtalt at nye medlemmer kan tas opp ved hvert kvartalsskifte.]

Any Affiliate Members that wish to joins SAGE may pay an additional $30.00 in dues (to receive additional benefits that include access to SAGE members only Web pages, annual Salary Survey, publications).

Terms:

Affiliate Member liaison: The designated representative of an Affiliate Group shall be considered an Individual member of USENIX.

NUUG will supply names its members mailing list at least 8 times a year (per a schedule in order to mail issues of ;login:), and also an electronic copy of the list in order to send USENIX materials/announcements. We would also like to receive a column from NUUG for publication in ;login:.

For NUUG members who are currently individual members of USENIX, once we have a copy of your current mailing list, we will notify them that their membership in NUUG now includes a USENIX membership.

Medlemskapet betales på forskudd for ett år av gangen, og følger kalenderåret. Dette er en endring fra tidligere, da vi hittil har betalt for ;login: utsendelsene på etterskudd. Listen over medlemmer må være klar før året starter, dvs i desember. Dette betyr at vi må flytte faktureringstidspunktet slik at bare betalende medlemmer blir med på listen til Usenix.

Styret mener at en tilknytning til Usenix er et riktig valg for NUUG framover. NUUG vil dermed framstå med en enda klarere faglig profil som møtested for systemadministratorer og fagfolk med interesse for operativsystemer.

For å dekke de økte kostnadene må kontingentsatsene økes ganske kraftig. Men det er viktig å merke seg at de uansett må økes selv om vi skulle fortsette med bare abonnement på bladet ;login:. Forskjellen er bare 20 dollar i året. Det ble vedtatt allerede på forrige årsmøte at NUUG i sin vanlige drift skal klare seg med kontingentinntektene og ikke baseres på å tære på egenkapitalen eller annen støtte. Budsjett- og kontingentforslagene i sak 7 og 8 reflekterer dette. Videre må innkrevingsrutinene legges om som beskrevet i sak 7.

Styret anbefaler årsmøtet å vedta at NUUG søker tilknytning til Usenix som beskrevet.

Oslo, 1. juni 2001,
Styret